Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (2024)

  • Terug naar blog
  • Juni 27 2024

6 minuten lezen

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (1)

Pride-evenementen zijn al sinds het begin van de jaren zeventig in opkomst, waardoor LGBTQ+-individuen en bondgenoten hun identiteit kunnen vieren, de geschiedenis kunnen bespreken en kunnen pleiten voor verandering.

Pride Month richt zich op acceptatie, gelijkheid, het vieren van de bijdragen van LGBTQ+-individuen, voorlichting over de LGBTQ+-geschiedenis en het vergroten van het bewustzijn over kwesties die de LGBTQ+-gemeenschap aangaan. Het herinnert ons ook aan de schadelijke gevolgen van hom*ofobie, zowel in het verleden als in het heden.

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (2)

We vroegen onze Pride-evenementplanners waarom Pride-evenementen zo belangrijk zijn en wat ze voor hen betekenen, en hoe OnePlan hielp hen bij het creëren van hun inspirerende evenementen!

Windsor en Eton Pride

Volgend jaar zal Windsor's allereerste trotsevenement ooit zijn en Steve Harris zorgt ervoor dat het een groot evenement gaat worden! Hij zegt: “Windsor en Eton hebben een beetje een koninklijke status en zijn wereldwijd bekend, ik denk dat alle ogen op ons gericht zullen zijn!”. Er zal een parade zijn vanuit Eton, over de rivier de Theems, en langs Windsor Castle, en een Pride Village met 2 hoofdpodia en veel kraampjes en verkopers.

Steve vertelde ons: “Het is nog nooit eerder gedaan. Als het eenmaal zover is, zal het steeds opnieuw worden gedaan. Dit levert echter een probleem op, omdat het verkeer nog steeds moet stromen. OnePlan zal tijdens de raadsvergaderingen tot zijn recht komen. Ik heb een schets in mijn hoofd en in theorie zal dit geen problemen opleveren, maar het overtuigen van politie, gemeente en verkeersteams is waar OnePlan zal echt helpen”.

"Ik heb een schets in mijn hoofd en in theorie zal dit geen problemen opleveren, maar het overtuigen van politie, gemeente en verkeersteams is waar OnePlan zal echt helpen”.

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (3)

Steve Harris

Voorzitter | Windsor & Eton-trots

Het Pride-dorp heeft ook toiletten, afval, beveiliging en hekwerk nodig, allemaal gemakkelijk te plaatsen OnePlan's atelier. OnePlan is ook perfect voor het snel wijzigen van plannen, terwijl Steve probeert door de voortdurend bewegende doelpalen te navigeren en zijn plan onder controle te houden. Als het plan klaar is, zal Steve, samen met zijn grafisch ontwerper, ook de plattegrond gebruiken om zijn openbare kaart te maken.

De parade zal het protestgedeelte van het evenement zijn en een knipoog geven naar de Stonewall-rellen en de strijd die mensen in de loop van de tijd hebben moeten doorstaan.

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (4)

We vroegen Steve ook naar het belang van pride-evenementen, en wat het belangrijkst is. Hij zegt: “Wat voor mij het belangrijkst is, is dat dit niet iets is dat specifiek is gemaakt voor de LGBTQ+-gemeenschap. We richten ons op alle leeftijden, geslachten, etniciteiten en seksualiteiten, omdat we uiteindelijk allemaal uniek mooie mensen zijn en we moeten vier dat”.

Steve vervolgt: “We hebben het geluk dat we in Groot-Brittannië wonen. Er wonen hier veel vooruitstrevende, inclusieve mensen, maar er zijn ook mensen die het niet begrijpen of er schadelijke, ouderwetse opvattingen op nahouden. Pride-evenementen normaliseren de inclusiviteit en breken langzaam deze oudere opvattingen af.

Ik kwam pas een paar jaar geleden als panseksueel uit de kast en ben 9 jaar getrouwd en ben dat nog steeds met mijn vrouwelijke partner. Ik deed dat omdat ik met een van mijn vele hom*oseksuele vrienden een pride-evenement bezocht en daar meteen begrip voor kreeg. Ik denk dat dit de reden is waarom mijn vrouw en ik zo close met elkaar zijn geweest, en nu nog meer omdat het Hearts is, niet Onderdelen. Onze relatie is nu nog sterker en ik wilde Windsor en Eton trots tonen als een manier om iedereen te bedanken.”

Isle of Wight-trots

Isle of Wight Pride wordt sinds 2017 jaarlijks gehouden en bestaat elk jaar uit een Pride-parade en een entertainmentarena. Het kostte een pauze tijdens COVID-19, maar is sterker en beter dan ooit teruggekeerd!

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (5)

Dit jaar is de entertainmentarena voor het eerst sinds 2018 teruggekeerd naar het strand en dus OnePlan heeft het evenemententeam in staat gesteld het hele evenement nauwkeurig te plannen, aangezien zand logistiek gezien een nachtmerrie is! Harry, een van de organisatoren van het evenement, vertelde ons: "We vonden het vooral nuttig om te plannen waar we toegankelijke spoorrails en hekwerken zouden plaatsen, om ervoor te zorgen dat het evenement veilig en voor iedereen toegankelijk is, en om uit te zoeken hoeveel we nodig hebben".

We vroegen Harry ook wat pride-evenementen zo belangrijk maakt. Hij zegt: “Voor mij is Pride een viering van de geboekte vooruitgang, maar ook een tijd om het bewustzijn te vergroten van de ongelijkheden en discriminatie die we wereldwijd zien voor mensen in de LGBTQIA+-gemeenschap. Pride-evenementen zijn belangrijk omdat ze een veilige ruimte creëren waarin mensen hun ware zelf kunnen zijn en waarin de hele gemeenschap samen kan komen om de discriminatie te vieren en samen op te staan.”

De Isle of Wight Pride vindt plaats van 19 tot en met 21 juli. Met headliners Kimberley Wyatt en RuPaul's Drag Race UK-winnaar Ginger Johnson belooft dit evenement geweldig te worden!

“Pride-evenementen zijn belangrijk omdat ze een veilige ruimte creëren voor mensen om hun ware zelf te zijn en voor de hele gemeenschap om samen te komen om te vieren en samen op te staan ​​tegenover discriminatie.”

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (6)

Harry

Evenementen organisator

Basildon-trots

Basildon Pride werd in 2018 opgericht na een aanzienlijke stijging van het aantal haatincidenten gericht tegen de LGBT+-gemeenschap in de gemeente. Het antwoord was een mars door het stadscentrum van Basildon met de boodschap ‘Liefde overwint haat’, gevolgd door een feest in de Colors Nightclub.

Hierna vormde Basildon Pride zich en werkte onvermoeibaar aan hun eerste festival in 2019. Er waren meer dan 4,500 mensen aanwezig, en het werd al snel duidelijk dat Basildon Pride zijn plaats had veroverd in de Basildon Borough en de omliggende gebieden.

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (7)
Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (8)
Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (9)

Evenementleider Alex Davies vertelt ons: “OnePlan is een geweldig hulpmiddel geweest bij Basildon Pride! We hebben onze festival- en paraderoute eenvoudig kunnen plannen en kunnen visualiseren hoe het festival er elk jaar uit zal zien. Vanuit logistiek oogpunt kijken we ook erg uit naar de toevoeging van de Pride Festival-add-on die naar OnePlan"

De software heeft ons erg geholpen bij de kleine veranderingen die het festival elk jaar ondergaat, omdat onze software eenvoudig te bewerken is en in realtime samen te werken.

Alex benadrukt ook: “Met de iconen erin OnePlan het is heel gemakkelijk om noodroutes te zien. Dit helpt bij het voldoen aan onze gezondheids- en veiligheidseisen”.

Projectdirecteur Matt Winslow voegt hieraan toe: “Het vermogen om Pride op de een of andere manier te markeren is ongelooflijk belangrijk voor LGBT+-gemeenschappen en hun bondgenoten die aantonen dat mensen ondanks verschillen naast elkaar kunnen bestaan. We mogen niet vergeten dat Pride begon als een protest, een verzet tegen de oneerlijke en onrechtvaardige behandeling door de samenleving van mensen die zich niet conformeerden aan wat als maatschappelijke normen werd beschouwd. Organisaties als Basildon Pride zullen de LGBT+-gemeenschap blijven vertegenwoordigen totdat we gelijkheid voor iedereen hebben, ongeacht hun genderidentiteit of seksuele geaardheid.”

Basildon Pride richt zich niet alleen op zijn fantastische evenementen, maar integreert trots in elke dag. Met hun Pride Everyday-programma reflecteren ze op de LGBT+-geschiedenis, helpen ze andere lokale goede doelen geld in te zamelen en streven ze ernaar een LGBTQ+-ondersteuningsnetwerk in de gemeente te creëren. Petje af voor Basildon!

“Wat voor mij het belangrijkst is, is dat dit niet iets is dat specifiek is gemaakt voor de LGBTQ+-gemeenschap. We richten ons op alle leeftijden, geslachten, etniciteiten en seksualiteiten, omdat we uiteindelijk allemaal uniek mooie mensen zijn en dat moeten we vieren. ”.

Steve Harris

Voorzitter | Windsor & Eton-trots

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (10)

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (11)

Vind je het leuk wat je ziet?Boek een demo hieren onze experts helpen u uw planningspotentieel te benutten!

gerelateerde berichten

  • Juni 27 2024

Zes triatlons, zes continenten in zes dagen – hoe OnePlan Een atleet geholpen een wereldrecord te bereiken

Zie hoe triatleet Kelsey Myers gebruikte OnePlan om een ​​wereldrecord in kaart te brengen en te plannen, 6 triatlons over 6 continenten in slechts 6 dagen!

Lees meer

  • Juni 13 2024

Er zijn nu wereldwijd meer dan 50,000 evenementen gepland OnePlan

Lees meer

  • Juni 3 2024

Evenementplannen van de maand – mei

Ontdek de meest opwindende evenementenplannen van mei en laat je inspireren voor je volgende grote evenement!

Lees meer

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Help

Bedrijf

VS adres

1968 S.Coast Hwy #365
Laguna Beach CA 92651

VK adres

Kemp Huis
Stadsweg 152 – 160
Londen, EC1V 2NX

VS adres

1968 S.Coast Hwy #365
Laguna Beach CA 92651

VK adres

Kemp Huis
Stadsweg 152 – 160
Londen, EC1V 2NX

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (17)

OnePlan is een ambtenaar
partner van AWS

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (18)

Beste start-up 2023

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (19)

Beste evenementenbeheerplatform
Beste festivaltechnologie

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (20)

Beste locatie- en operationele technologie 2022

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (21)

Beste locatie-operatietechnologie 2024

© OnePlan 2024 Alle rechten voorbehouden |

Plan with Pride: voorbeelden van inspirerende LGBTQ+-evenementen - OnePlan Evenementen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6170

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.